Ajax bekert verder na nipte zege op Telstar

Ajax heeft woensdagavond de volgende ronde van de KNVB Beker gehaald. In IJmuiden werd er door een doelpuntrijke maar nipte zege afgerekend met Telstar en de reeks nederlagen in de Eredivisie en de Champions League. Door goals van Sergiño Dest, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang werd er met 3-4 gewonnen.

De openingsfase was voor Telstar, dat heel fel begon aan de wedstrijd. De thuisploeg zette vol druk op Ajax en dwong zo vaak de bal af. Het resulteerde in een aantal kleine kansjes. Een jeugdig Ajax met onder meer Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp in de ploeg was zelf aan de bal enorm slordig en speelde zodoende niks klaar.

Geheel tegen de verhouding scoorde Ajax halverwege de eerste helft vervolgens twee keer snel na elkaar. Noa Lang opende de score met een intikker na goed werk van Donny van de Beek, waarna Sergiño Dest enkele minuten later de voorsprong verdubbelde met een schot in het dak van het doel. Vlak voor rust kwam Telstar echter nog terug via een verzilverde hoekschop. Frank Korpershoek, die actief is als jeugdtrainer bij Ajax, won zijn duel van Noussair Mazraoui en scoorde met het hoofd.