Ajax begint 2020 met overwinning op Eupen

Ajax heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar 2020 winnend afgesloten. In Qatar werd donderdag met 2-0 afgerekend met het Belgische KAS Eupen. Allebei de goals vielen voor rust en kwamen op naam van Siem de Jong en Lassina Traoré.

Trainer Erik ten Hag koos in het vriendschappelijke duel voor een B-elftal vol wissel- en jeugdspelers zoals Naci Ünüvar, Juan Castillo en Jurriën Timber. Samen met die jonkies had Ajax het vanaf de start behoorlijk makkelijk. Aanvallen volgden elkaar in een rap tempo op. Spits Traoré was het dichtste bij een goal. Zijn inzet raakte beide palen, maar trof dus geen doel.

De Jong wist wel te scoren. De routinier werd na knap werk van Carel Eiting in stelling gebracht bij de tweede paal, waarna De Jong de bal via de doelman in het doel schoot. Ruim tien minuten later werd vervolgens de score verdubbeld na een verzilverde corner. Wederom kwam de assist van Eiting, maar de afronding was dit keer van Traoré, die feilloos raak kopte. Kansen voor de Belgen waren er nauwelijks. En als er mogelijkheden waren, was Eupen slordig in de eindfase.