Ajax wint maar is uitgeschakeld in Europa League

Er is donderdagavond een einde gekomen aan het Europees avontuur van Ajax. De Ajacieden wonnen uiteindelijk wel met 2-1 van Getafe maar dat was niet genoeg na de 2-0 nederlaag van vorige week, waardoor Ajax ook is uitgeschakeld op het tweede podium, de Europa League.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Ajax dat het twee keer moest scoren maar binnen vijf minuten kon dat draaiboek al de prullenbak in. Een voorzet viel precies op de voet van Jaime Mata, die zich daarmee onbewust ontdeed van Lisandro Martinez en de bal langs André Onana in de verre hoek tikte. Vlak daarna had Van de Beek de gelijkmaker op zijn schoen maar die bal wist doelman David Soria nog te keren. Op de volgende aanval had Soria geen antwoord en na een mooie combinatie gaf Van de Beek de bal perfect op Danilo die de 1-1 scoorde. Gaandeweg de eerste helft kwam Ajax nog heel goed weg. Mata kopte uit een hoekschop achterwaarts op de lat en Deyverson leek de 1-2 te scoren maar de bal ketste terug van de paal.