Ajax wil Danilo verhuren binnen de Eredivisie

Bron: www.ajaxshowtime.com

Deze zomer gaat Ajax proberen om Danilo Pereira tijdelijk elders te stallen. De Amsterdammers verhuren de aanvaller het liefst aan een club in de Eredivisie, waar de Braziliaan ervaring op kan doen op het hoogste niveau. 

Danilo speelde vorig seizoen voornamelijk bij Jong Ajax. Na een slepende hamstringblessure keerde de rechtspoot begin dit kalenderjaar terug binnen de lijnen bij de beloften. In vier wedstrijden was hij gelijk goed voor vijf goals. Zijn uitstekende prestaties waren vervolgens reden voor Erik ten Hag om de 21-jarige te laten debuteren in de Eredivisie tegen Heracles Almelo. Niet veel later volgden daarna ook minuten in de KNVB Beker en de Europa League.

Bij het eerste heeft Danilo, die als buitenspeler en spits uit de voeten kan, echter te maken met forse concurrentie. Nog een jaar bij Jong Ajax achten de Amsterdammers niet ideaal voor zijn ontwikkeling en dus lijkt een tijdelijk vertrek uit Amsterdam het beste voor beide partijen.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132799/ajax-wil-danilo-verhuren-binnen-de-eredivisie