Jong Ajax geeft vroege voorsprong knullig weg

Jong Ajax heeft vrijdag knullig puntenverlies geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers kwamen via Brian Brobbey snel op een ruime voorsprong, maar maakten het niet af tegen laagvlieger FC Den Bosch. De Brabanders kregen daardoor de gelegenheid om toch een punt te pakken en dat deed de thuisploeg. Door twee goals van Ryan Trotman werd het uiteindelijk 2-2.

Beter had Jong Ajax niet kunnen beginnen aan de wedstrijd. Na een minuut spelen ging de bal al op de stip, nadat Victor Jensen werd gevloerd. Brobbey ging achter de bal staan en faalde niet. Twee minuten later kreeg Brobbey weer een niet te missen kans na een voorzet van Terrence Douglas. Ook deze keer liet de spits van de beloften het net bollen. En dus leek het een monsterscore te worden in Den Bosch.

Dat viel echter mee, zo bleek al in de eerste helft. Den Bosch had zelfs terug in de wedstrijd kunnen komen in de openingsfase, maar zag doelman Dominik Kotarski en de paal een goal voorkomen. Aan de andere kant was Jensen een grote pechvogel. De Deen zag twee keer een inzet op of net voor de doellijn gekeerd worden door een verdediger, terwijl de doelman al verslagen was.