Zonnige zomers

Bron: www.afca.nl

Iedereen kent het denk ik wel; zodra er een schim van voorjaar te zien is in april, begin je je te verheugen op de zomer. Ik vind persoonlijk alles mooier in de zomer, iedereen is vrolijk, je hoeft geen dikke jas aan om even de deur uit te gaan en mijn achtertuin (de Wibautstraat) verandert van een grijze massa beton naar een zonnige straat vol geuren en kleuren.

Naast deze pluspunten kunnen we de laatste jaren ook heerlijk nagenieten van ons aller Ajax’ kampioenschap. Ook dit jaar stonden we na het kampioenschap weer op het Leidseplein met een biertje Ajax-liederen te zingen dan wel schreeuwen.

Zodra we een beetje gewend zijn aan het idee dat we de schaal weer binnen hebben, zoeken wij voetballiefhebbers naar iets nieuws om naar uit te kijken. Vaak is dat de transferperiode. Ieder jaar weet je dat je een aantal toppers gaat verliezen, zo gaat dat bij Nederlandse ploegen. In de zomer van 2014 zouden de contracten van Toby Alderweireld en Christian Eriksen ten einde komen. Zij lieten echter weten dat wanneer er geen mooie club voor ze zou komen, ze er geen problemen mee hadden om een jaartje bij te tekenen bij Ajax. Wát een kanjers.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/zonnige-zomers/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zonnige-zomers