Ajax boekt eerste uitzege bij NEC

Samenvatting:Ajax begon redelijk aan het duel in Nijmegen. De Amsterdammers hadden meer balbezit, maar de eerste speldenprik was voor de thuisploeg. Na een voorzet van Vermijl kon Rieks in de zestien komen, maar Jasper Cillessen stond in zijn weg. Vlak daarna kreeg Ajax een kans op de openingstreffer. Siem de Jong schoot hard op goal, na slecht wegwerken van Breuer, maar zijn inzet werd gekeerd door de NEC-goalie.Na de eerste tien minuten kwam Ajax beter in de wedstrijd. Steeds meer kansen werden gecreëerd en de zestien van NEC werd steeds vaker gevonden. In de 20ste minuut kwam Ajax dan ook terecht op voorsprong. Siem de Jong wist wel raad met de voorzet van Boilesen en zodoende kopte de aanvoerder de bal tegen de touwen, 0-1.Na de openingsgoal bleef Ajax de aanval zoeken en binnen twee minuten wist de ploeg van Frank de Boer opnieuw het net te vinden. Na een mooie aanval van Ajax wist Boilesen een intikker/voorzet van Kolbeinn Sigthórsson hard binnen te schieten.De resterende minuten van de eerste helft bleef Ajax domineren en kreeg het veel kansen om de score nog verder uit te bouwen. De allergrootste kans van de wedstrijd bleef echter onbenut.