Ajax deelt Feyenoord harde dreun uit

Met een ruim uitgevallen zege op Feyenoord beleefde Ajax zondagmiddag een geweldige start van de tweede helft van het seizoen. De regerend kampioen boekte als enige van de vijf titelkandidaten een overwinning: 3-0. Daardoor is Ajax de nieuwe koploper FC Twente op de ranglijst tot op 1 punt genaderd.

Grote man bij de thuisclub was Viktor Fischer, eerder dit seizoen tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV ook al van grote waarde. De 18-jarige Deen sloeg in de eerste helft tweemaal toe op momenten dat Feyenoord zich gelijkwaardig mocht noemen.

De boeiende klassieker kende een flitsende openingsfase. Fischer dribbelde al na 7 minuten richting Erwin Mulder. Hij omspeelde de keeper van Feyenoord en tikte beheerst raak (1-0). Nauwelijks een minuut later miste Lex Immers een prachtige mogelijkheid om zijn Rotterdamse ploeg weer op gelijke hoogte te schieten. Christian Eriksen verzuimde in de 10e minuut weer namens Ajax van een mislukte terugspeelbal van Bruno Martins Indi te profiteren.