Jol: We moeten nu de rust bewaren (Video)

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Mounir El Hamdaoui, Gregory van der Wiel en Oleguer missen donderdag het bekerduel van Ajax met BV Veendam. Het drietal heeft fysiek ongemak. El Hamdaoui (enkel) en Van der Wiel (onderbeen) raakten zondag tegen ADO Den Haag geblesseerd.

Oleguer heeft last van zijn bovenbeen. Hij mist zondag waarschijnlijk ook de uitwedstrijd in de competitie bij AZ. El Hamdaoui en Van der Wiel zijn waarschijnlijk wel weer fit voor de krachtmeting in Alkmaar.

Jol verklaarde vandaag in de aanloop van het duel met BV Veendam dat zijn ploeg minder afhankelijk moet worden van Luis Suarez en El Hamdaoui. Hij vindt niet zoals Johan Cruijff dat de hele leiding van Ajax moet opstappen. ,,We moeten juist de rust bewaren'', zei hij na de laatste training voor het duel met de huidige nummer twaalf van de eerste divisie.

,,We kennen zijn mening'', vervolgde Jol. ,,Maar omdat we momenteel geen buitenspelers als Overmars of Finidi hebben, spelen we vanuit een ander concept. Vorig seizoen heeft ons dat veel opgeleverd. Weinig tegengoals en liefst 155 doelpunten in totaal. Dit seizoen, en zeker de laatste weken, gaat het alleen wat minder.''

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113239/Jol__We_moeten_nu_de_rust_bewaren__Video_.html