Pijnlijke afstraffing

Edouard Duplan was zondagmiddag de grote man bij FC Utrecht tegen Ajax. De Fransman velde in de eigen Galgenwaard binnen twee minuten met twee klokgave treffers de club uit de hoofdstad. Voor trainer Frank de Boer was het de eerste nederlaag. Ismo Vorstermans tekende in de slotfase voor de 3-0 eindstand.

Ajax werd al in de openingsfase gewaarschuwd door Nana Asare. De Ghanees kopte voorlangs. Veel verder dan een schot over het Utrechtdoel van Siem de Jong kwamen de gasten niet.

Stekelenburg kreeg hulp van de Paal toen Utrechtspits Frank Demouge op de paal kopte. Het bleek uitstel van executie. Kevin Strootman zag zijn steekpas op Duplan door de Fransman fraai verzilverd worden, 1-0.

Twee minuten later viel er rechts achterin bij Ajax een flink gat. Strootman maakte gebruik van de geboden ruimte en zorgde opnieuw voor een assist op maat. De voorzet ging over Stekelenburg heen. Vervolgens zag Blind het gevaar niet aankomen. Duplan was wel scherp, 2-0.

Pal na rust miste Miralem Sulejmani een grote kans op de aansluitingstreffer. Alleen voor doelman Michel Vorm schoot de Serviër naast.