Ajax ‘moeiteloos’ langs De Graafschap

Bron: ajax1.nl

Het was voor Ajax spreekwoordelijk ‘just another day at the office’ (een gebruikelijke kantoordag). De Amsterdammers kenden in een flets duel weinig moeite met De Graafschap, al vielen de doelpunten wat moeilijk. In de ArenA won de ploeg van trainer Frank de Boer met 2-0.

Mounir El Hamdaoui opende na veelvuldig éénrichtingsverkeer de score namens Ajax. Dat gebeurde op slag van rust, in de 43e minuut. De spits bereikte daarmee een mooie mijlpaal. Het betekende zijn 100e competitietreffer. El Hamdaoui begon zijn loopbaan bij Excelsior, waar hij 32 competitietreffers maakte. Hij scoorde verder voor Derby County (3), Willem II (3) en AZ (50). Hij noteerde tegen De Graafschap zijn twaalfde competitietreffer voor Ajax.

Ver in de tweede helft was het Siem de Jong die de score uitbreidde namens Ajax. Daarbij zag keeper Boy Waterman van De Graafschap er niet goed uit. Even later leek Vurnon Anita de 3-0 te scoren, maar zijn afstandschot belandde op de lat.

In blessuretijd schoot De Jong nog over. Dat was het laatste wapenfeit voor Ajax, want daarna floot scheidsrechter Ben Haverkort af. Lorenzo Ebecilio werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.