Update: Ledenraad Ajax draagt Cruijff voor als technische baas

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Johan Cruijff krijgt mogelijk toch weer een officiële functie bij Ajax. De legende zal, als het aan de hem en de ledenraad ligt, de leiding krijgen over een nieuw te vormen technisch platform. Dat beslist onder meer of de club op zoek moet naar een technisch directeur of dat de trainer het aan- en verkoopbeleid bepaalt.

Volgens het NRC zal de ledenraad van Ajax - waar in december nog zeven nieuwe leden in werden gestemd die achter het gedachtegoed van Cruijff staan - vanavond tijdens een vergadering een voorstel aan de raad van commissarissen doen om Cruijff aan te stellen.

KritiekDe 63-jarige Cruijff uit al jaren regelmatig kritiek op het bestuur van zijn Amsterdamse jeugdliefde, maar zal telkens pogingen om samen te werken stranden. Daar kwam verandering in toen hij zijn 'volgers' opriep om zich beschikbaar te stellen voor de ledenraad.

Eind vorig jaar kregen Aron Winter, Keje Molenaar, Peter Boeve, Barry Hulshoff, Dick Schoenaker, Co Meijer en voormalig jeugdtrainer Dirk Groot een zetel. De ledenraad kan het bestuur, dat de meerderheid heeft in de raad van commissarissen, aanstellen en wegsturen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113787/Update__Ledenraad_Ajax_draagt_Cruijff_voor_als_technische_baas.html