Ajax wint eenvoudig van Anderlecht

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Aan de hand van Miralem Sulejmani ontnam Ajax donderdagavond tegenstander Anderlecht binnen zeventien minuten het laatste sprankje hoop op een langer verblijf in de Europa League. De Serviër snelde tot twee keer toe succesvol door de Belgische defensie en stelde met beide treffers een ontmoeting met Spartak Moskou in de achtste finales veilig: 2-0.

Ajax nam vervolgens zonder het thuispubliek te vervelen een klein voorschot op de competitietopper van zondag bij koploper PSV, dat ongetwijfeld veel meer weerstand zal bieden dan de regerend kampioen van België. Want Anderlecht kon zich net als vorige week voor eigen publiek in Brussel op cruciale momenten niet echt meten met de huidige nummer drie van de eredivisie.

In het voetbal gaat het uiteindelijk om kansen benutten en dat deed Ajax opnieuw een stuk beter dan de 30-voudig kampioen van België. Waar Kanu en Romelu Lukaku in de openingsfase misten, schoot de duurste aankoop uit de geschiedenis van Ajax wel meteen met scherp. De Serviër reageerde uitstekend op steekballetjes van Siem de Jong en Mounir El Hamdaoui en beloonde zichzelf met twee doelpunten voor het vele werk dat hij de laatste maanden verzet.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113833/Ajax_wint_eenvoudig_van_Anderlecht.html