‘De Boer niet de beste trainer van Nederland’

Bron: ajax1.nl

Op 28 mei wordt onder auspiciën van de belangenvereniging CBV (Coaches Betaald Voetbal) de beste trainer van Nederland gekozen. Omdat die prijs sowieso niet naar Frank de Boer kan gaan, is deze verkiezing bij voorbaat een farce. Met alle respect voor de genomineerden Michel Preud’homme, Fred Rutten, John van den Brom, Harm van Veldhoven en Rene Trost, maar De Boer hoort sowieso kanshebber te zijn.

Hem al bij voorbaat aanwijzen als winnaar is een brug te ver. De competitie is nog niet beslist en de Belg Preud’homme van FC Twente kan na de bekerwinst ten koste van Ajax volgende week ook de dubbel winnen met het prolongeren van de landstitel. Dan verdient hij als geen ander de titel Coach van het Jaar, maar De Boer is natuurlijk een goede tweede.

GenomineerdenDe Boer komt niet in het rijtje genomineerden voor, omdat hij pas sinds begin december aan het roer staat in de Amsterdam ArenA. Maar juist daarom verdient hij het om op zijn minst genomineerd te zijn. De club Ajax staat al maanden in brand, maar De Boer heeft als een ijskonijn alles onder controle. De Boer nam in december een failliete boedel over van de weggelopen Martin Jol.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-niet-de-beste-trainer-van-nederland/