Kieft: ”De Boer maakt Janssen kapot”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer krijgt heel wat kritiek te verduren. Oud-Ajacied Wim Kieft beschuldigt De Boer ervan dat hij Janssen aan het kapot maken is, zo valt te lezen in het AD. Zijn wissel in Bernabeù zou één van de momenten zijn geweest waarbij de trainer het anders had moeten aanpakken. ”Wat Frank dinsdag in Madrid met Theo Janssen deed, kan volgens mij niet.”

”Hij maakte zijn eigen aankoop, zijn eigen reserveaanvoerder, kapot”, vervolgt hij. ”Wisselen net na de 3-0, net na rust ook nog. Dat moet je volgens mij niet doen. Had dan Eriksen gewisseld, dat was logischer geweest, een jonge jongen nog. Dat had gekund. Janssen, over wie de hele week is gediscussieerd, is nu afgegaan en dat had Frank kunnen voorkomen. Ik ben benieuwd hoe die wissel gaat uitpakken.”

Wim Kieft is echter wel content met de organisatie, waar vele oud-voetballers bij betrokken zijn. ”Ik ben een Ajacied, maar ze hebben me niet gebeld voor een functie. Hoeft ook niet. Ik ben niet zo’n netwerker, hè. En ze hebben Bosman als spitsentrainer, denk wel dat die er wat van weet, heeft toch ook een jaar of twintig in strafschopgebieden rond gelopen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-maakt-janssen-kapot/