Ajax neemt tegen NEC afscheid van drietal

Bron: ajax1.nl

Ajax neemt voorafgaand aan het thuisduel met NEC (31 maart) afscheid van een drietal spelers. Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita zullen in de ArenA bedankt worden voor bewezen diensten. De drie waaiden uit naar respectievelijk Tottenham Hotspurs, Paris Saint Germain en Newcastle United. Deze overgang legde ze bepaald geen windeieren. Waar Vertonghen en Anita donderdag de kwartfinale van de Europa League bereikten, stootte Van Der Wiel met zijn ‘PSG’ door naar de kwartfinale van de Champions League.

Een loting die de Fransen op 2 april zou doen laten spelen, zou nog roet in het eten van Van Der Wiel kunnen gooien. De kans zou dan klein zijn dat de 25-jarige vleugelverdediger zich tijdens het duel met NEC op het veld zou kunnen laten zien. Ex-aanvoerder Vertonghen en Anita hebben inmiddels wel bevestigd hun medewerking te verlenen.

Belg Vertonghen kwam tussen 2006 en 2012 155 wedstrijden uit voor Ajax. In 2007 lieten de Amsterdammers hem een jaar rijpen bij RKC. Anita trok 109 maal het shirt over het hoofd. Van Der Wiel deed dit uiteindelijk 130 keer.

 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-neemt-tegen-nec-afscheid-van-drietal/