Een mooie verjaardag

Bron: www.afca.nl

Het is 18 maart 2007. Het is de eerste lentedag van het jaar. Graadje of 17 en voorzichtig al wat korte broeken in het uitvak. Ajax is ook nog eens jarig. Op zondag. Op de dag waarop gevoetbald hoort te worden, ook al denken christenen daar anders over. Bovendien is het de dag van PSV – Ajax.

Ondanks het heerlijke weer wordt de verwarming in de trein op maximaal gezet. Dit fijne middel om te supporters rustig te houden (lees: supporters te treiteren) in combinatie met de spanning voor deze lastige wedstrijd zorgt ervoor dat we na anderhalf uur enigszins versuft aankomen. Gelukkig hebben de PSV’ers een welkomstcomité geregeld in de vorm van een jostiband om ons even op te vrolijken. Veel verder dan ‘boeren, boeren’ en ‘helemaal niets in Amsterdam’ komt de fanfare echter niet; je vraagt je altijd weer af hoe groot dat welkomstcomité zou zijn als er geen Berlijnse Muur tussen de Ajacieden en PSV’ers in stond.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/nieuws/een-mooie-verjaardag/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=een-mooie-verjaardag