Tiental Ajax onnodig onderuit in Alkmaar

AZ begon in eigen huis heel fel aan de wedstrijd. De Ajax-verdedigers kregen een rood leger op zich af en dat leidde tot een hectisch begin. Johansson en Beerens waren echter de enigen die echt mochten uithalen. Ajax werd in het begin maar moeilijk gevaarlijk en moest het doen met een poging van Bojan die over ging.Na een kwartier spelen, en een goede kans voor Elm en Gudelj aan de ene en Sigthórsson aan de andere kant, werd de orde wat hersteld door Ajax. De bal ging wat makkelijker van voet tot voet en vrije trappen gingen meer en meer naar de bezoekers. Zo ook in minuut 21. Eriksen zette zich achter de bal en de Deen toonde opnieuw zijn vernieuwde specialiteit: 0-1.Ajax was na de treffer beter en de 0-2 hing plots in de lucht, al belandde een AZ-corner nog wel op de lat. Bojan kreeg de grootste mogelijkheid. De Spanjaard kreeg de bal vlak voor Esteban na een geweldige combinatie, maar de aanvaller zag zijn balletje breed net voor de voeten van Fischer weggehaald worden.Richting de rust kwam AZ nog eenmaal met een offensief en de telkens levensgevaarlijke corners leidde op slag van rust tot 1-1.