Ajax wint in vermakelijke topper van PSV

In een aantrekkelijke eerste helft was er van aftasten van beide ploegen geen sprake. Zowel Ajax als PSV zetten vroeg druk, wat ervoor zorgde dat het spel in hoog tempo op en neer golfde. De thuisploeg had opvallend genoeg meer moeite om zich uit de druk te voetballen dan de bezoekers. PSV speelde makkelijker, maar de eerste mogelijkheid was toch voor de Amsterdammers. Een lage voorzet in de achtste minuut van Nicolai Boilesen werd maar net gemist door Kolbeinn Sigthórsson.

In de fase erna veranderde er weinig aan het spelbeeld, maar kregen de Eindhovenaren de beste mogelijkheden. Jörgen Locadia was tot tweemaal toe dichtbij de treffer, maar beide keren belandde de bal net naast het doel. Ook Memphis Depay was een paar keer dreigend, maar ook hij wist het net niet te vinden waardoor het verwonderlijk nog steeds 0-0 stond. De thuisploeg wisten daarentegen geen uitgespeelde kansen te creëren.