Ajax ook te sterk voor Feyenoord

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax heeft in vier dagen twee concurrenten een enorme tik uitgedeeld. Net als PSV ging Feyenoord woensdagavond in de tweede helft ten onder: 3-1. De Amsterdammers zijn daarmee direct de absolute favoriet voor de KNVB Beker.

Ajax begon onvoorstelbaar slap aan de Klassieker in eigen huis. De landskampioen speelde in een veel te laag tempo en kon de bal zowel op het middenveld als in de aanval moeilijk kwijt en riep het onheil zodoende over zichzelf af.

Feyenoord had snel door dat er achter de laatste linie van Ajax, met Stefano Denswil voor Niklas Moisander, veel ruimte lag. Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken profiteerden in de beginfase nog niet van het gebrek aan rugdekking in de Amsterdamse defensie, maar Tonny Vilhena deed dat in de zevende minuut wel op rand van buitenspel. Zijn lobje kon doelman Kenneth Vermeer net aanraken, waardoor de meegekomen Boëtius het laatste tikje nog moest geven, 0-1.

Gestuwd door het ijzersterke middenveld trachtte Feyenoord de marge nog voor de rust uit te bouwen. Schaken en Graziano Pellè roken in het Rotterdamse overwicht aan 0-2. Pas na ruim een half kwam Ajax beter in de wedstrijd.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/01/ajax-ook-te-sterk-voor-feyenoord/