Voorbeschouwing PEC Zwolle - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Vermeer staat weer op goal!© ProShots

We mogen weer op pad! Na de midweekse winstpartij in de Arena tegen FC Groningen gaat de selectie van Frank de Boer ditmaal de bus in richting Zwolle, waar PEC wacht. Een prima duel om het ‘buffertje’ met de achtervolgers te vergroten.

Dat weet ook Frank de Boer, die hoe dan ook een interessante wedstrijd verwacht. “Normaal gesproken is PEC Zwolle een goed voetballend team. Vooral thuis op kunstgras. Daar domineren ze wel vaak. Ik weet niet wat de coach zal doen. Tegen Twente zakte Zwolle behoorlijk in, vond ik. Normaal gesproken is dat niet echt hun spel. Ze voetballen heel verzorgd, proberen zo de spitsen of buitenspelers te bereiken. Het is traditioneel, zoals Nederlandse coaches het graag zien. Normaal gesproken is het vrij lastig voetballen tegen Zwolle.”

Afgelopen seizoen leek het een eitje te worden toen Ajax al gauw op 0-2 kwam, maar in de tweede helft werd het toch nog even billenknijpen. Uiteindelijk stond er een 2-4 eindstand op het bord, maar die kwam niet zonder moeite tot stand. Ajax zal op zijn hoede moeten zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15140