De Boer gooit halve elftal om

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Frank de Boer heeft een verrassende opstelling gemaakt voor het duel met RKC Waalwijk vanavond. Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente afgelopen zondag, stuurt de hoofdcoach slechts zeven dezelfde spelers het veld op, waarvan er ook nog eens twee op een andere positie staan.

In de verdediging is Daley Blind de linksback. Hij vervangt Nicolai Boilesen. Het is aannemelijk dat De Boer Boilesen niet te veel wil belasten. Op het middenveld wordt de plek van Blind overgenomen door Christian Poulsen, die zondag nog wisselspeler was. Verder staat Lerin Duarte aan de aftrap en moet Thulani Serero op de bank plaatsnemen.

Hij zal dat doen samen met Bojan Krkic en Ricardo Kishna. Beide aanvallers stonden zondag nog in de basis, maar zijn nu wissel. De Boer kiest voor het koppel De Sa – Sigthorsson, waarbij de coach waarschijnlijk hoop op veel voorzetten van De Sa op de kopsterke Sigthorsson. Lasse Schöne completeert de voorhoede. Hij begint vanaf links. Zondag stond de Deen, goed voor de 2-0, nog aan de rechterkant.

Forum: RKC – Ajax

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/de-boer-gooit-halve-elftal-om/