Eenvoudige zege voor Ajax in Jakarta

Bron: ajax1.nl

Zonder ook maar één moment in de problemen te komen heeft Ajax met 0-3 gewonnen van Persija Jakarta. Andersen, Van der Hoorn en Duarte maakten de goals voor de Amsterdammers. Daarnaast maakten Peter Leeuwenburgh, Sheraldo Becker en Kenny Tete hun (officieuze) debuut in het eerste elftal.

De eerste tien minuten golfde het spel op en neer, maar echte kansen waren er niet voor beide ploegen. Toch kwam in de 13e minuut de 0-1 op het scorebord. Na een blunder in de defensie van Persija, rondde Lucas Andersen koeltjes af. Daarna duurde het niet lang voordat de score verdubbeld werd, 5 minuten later nam Mike van der Hoorn de 0-2 voor zijn rekening.

Daarna werd er rustig rondgespeeld in de Indonesische hitte, al volgden er nog wel wat kansjes voor Ajax. Van Rhijn kreeg tot 2 keer toe de kans om zijn doelpunt tegen PEC Zwolle te reproduceren, maar 2 keer ging de bal naast. Verder kreeg Andersen nog een aantal mogelijkheden om zijn tweede treffer te maken, maar na 45 minuten spelen was de stand nog altijd 0-2.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/eenvoudige-zege-voor-ajax-in-jakarta/