Overmars: 'We moeten namen echte naam laten worden'

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax is dan wel voor de vierde keer op rij kampioen geworden, echt sprankelend was het niet. Dat is ook te zien in het aantal gemaakte doelpunten: 69. Dat is niet heel veel voor Ajaxbegrippen.

Als we kijken naar de vorige kampioensjaren onder Frank de Boer is het zelfs heel weinig. Het eerste kampioenschap, van 15 mei 2011, was tot nu toe het minst productieve jaar met 72 doelpunten.

In de twee jaar erna werd er een stuk meer gescoord, in 2011-2012 ging de bal 93 keer tegen de touwen, een seizoen later 83 keer. En dan hebben we het nog niet eens over het laatste seizoen zonder titel. Toen maakten Pantelic, Suarez en vrienden maar liefst 106 doelpunten.

Dat moet komend seizoen dus anders, er moet vers bloed in de voorste linie. Daarom haalde Ajax al twee versterkingen: Richairo Zivkovic komt over van FC Groningen, Arek Milik wordt gehuurd van Bayer Leverkusen.

De jongste van de twee, Zivkovic, krijgt de tijd om te wennen aan foebele bij een topclub. Milik, met 20 jaar ook nog niet echt heel oud, moet er direct staan, volgens Marc Overmars.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15665