De Boer zet in op zes punten tegen APOEL Nicosia

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer mag met Ajax niets laten liggen tegen APOEL.© De Brouwer

Het is gevaarlijk om zomaar uit te gaan van een dubbele driepunter tegen APOEL Nicosia. Maar als Ajax iets wil bereiken in groep F van de Champions League is het wel een voorwaarde. Frank de Boer hoopt dat Ajax erin slaagt zes punten te 'verdienen' tegen de Cyprioten.

De kampioenenmaker kan natuurlijk niet even roepen dat de Ajacieden wel even zes punten gaan ophalen tegen APOEL. Zelfs al levert een eerste blik op de selectie van de kampioen van Cyprus geen bekende namen van spelers op.

“Als ik reken op de zes punten die we tegen APOEL moeten krijgen, weet je nooit waar het eindigt,” schetst De Boer het perspectief voor een groep die verder bestaat uit de absolute topploegen FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Het CL-avontuur van 2011-2012 koppelde latere groepswinnaar APOEL aan Zenit Sint-Petersburg, FC Porto en Shakhtar Donetsk. De Boer: “APOEL won daarna van Olympique Lyon en stond zelfs in de kwartfinales, waarin het op Real Madrid stuitte, maar meer weet ik eigenlijk niet. Vorig jaar speelde APOEL in de Europa League, maar ik zag geen bekende namen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16081