De Boer blij voor Ajax en spits, maar: ´Hij maakte best wel veel verkeerde keuzes´

Bron: ajaxfanzone.nl

Arek Milik heeft zijn eerste doelpunten als Ajax-speler te pakken. Na een lastige start in Amsterdam brak de Poolse huurling zaterdagavond de ban met twee treffers tegen Heracles Almelo.

De aanvaller kreeg in de spits van trainer Frank de Boer de voorkeur boven Kolbeinn Sigthorsson. Voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd liet De Boer echter al weten dat komende week in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain de spits uit IJsland ‘gewoon’ weer in de punt plaatsneemt. Milik maakt stappen, maar heeft nog een lang weg te gaan, valt op te maken uit de woorden van De Boer.

“We weten allemaal dat het voor spitsen heel belangrijk is dat je doelpunten maakt”, zegt De Boer na de wedstrijd tegen Heracles in gesprek met Ajax Life over Milik, die in zijn eerste maanden als Ajax-speler kennismaakte met de kritische benadering van het Nederlandse voetbalpubliek. “Natuurlijk zijn er nog best veel verbeterpunten, maar dit is gewoon heel belangrijk voor zijn zelfvertrouwen. En ook gewoon lekker voor Ajax dat zo’n speler beslissend is in zo’n wedstrijd, dus we zijn heel blij met hem.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/09/14/de-boer-blij-voor-ajax-en-spits-maar-hij-maakte-best-wel-veel-verkeerde-keuzes/