Ajax overklast Jong SC Heerenveen in besloten oefenduel

Ajax heeft vanmiddag op De Toekomst een besloten oefenduel afgewerkt. Hierin liet De Boer de spelers spelen die bij de oefenwedstrijd in Qatar, tegen Schalke 04, nog op de bank of de tribune plaats moesten nemen. Jong SC Heerenveen werd overklast: 6-0.

Donny van de Beek was een van de spelers die mocht spelen. Het talent uit de A1 maakte zijn officieuze debuut. In de rust werd hij gewisseld voor dat andere talent, Abdelhak Nouri. Van de Beek liet zich meteen zien met een goede loopactie en dito voorzet, maar Sigthorssons poging achter het standbeen langs ging net naast. Vlak daarna was de middenvelder zelf bijna doelpuntenmaker, maar hij kon net niet bij een voorzet van Menig.

Met tien minuten op de klok kwam Ajax al wel op voorsprong. Niki Zimling volleerde een afgeslagen bal van een hoekschop prachtig binnen. Nog voor rust maakte Ajax ook de 2-0 (El Ghazi, assist Menig) en de 3-0 (Sigthorsson, hoekschop Menig). De Friezen kwamen daarentegen niet verder dan een afstandschotje.