Voorbeschouwing Vitesse - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Puntverlies is geen optie. Zo.© Björn Martens

Zit Ajax in zwaar weer? Dan is het zaak daar zo snel mogelijk weer uit te geraken. En wie weet, wie weet: een kans daartoe heeft Ajax zondag bij Vitesse. Een zware kluif in zware tijden, weet ook Frank de Boer.

“Angstgegner? Vitesse is in ieder geval een ploeg waar we het wel vaker moeilijk mee hebben. Ze proberen hetzelfde spelletje te spelen als wij, met goed positiespel. Het gaat erom wie zondag de slag wint. Als je de slag niet wint, dan... komt er een soort angst in de ploeg en hebben zij gewonnen. Dat is al een paar keer gebeurd tegen Vitesse”, vertelde De Boer op de vrijdagse persconferentie.

Kampioenschap De nood is aan de man, want bij puntverlies in Arnhem moet de titel even uit het hoofd worden gezet. “Als wij kampioen willen worden, moeten we terugkeren vanuit Arnhem met drie punten”, sprak De Boer in duidelijke taal. Maar ook: “Het kampioenschap is nog lang niet uit zicht. Het nadeel is alleen dat wij zelf niet veel averij meer mogen oplopen. Aan de andere kant: als wij winnen en PSV verliest een keer, is het verschil nog maar drie punten. Dat valt reuze mee.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16955