Booy, De Boer: 'Huurling gewoon opstellen tegen zijn club'

Bron: www.ajaxlife.nl

Van der Hart baalde flink na het polletje.© Pro Shots

Het blijft een lastige discussie: mogen verhuurde spelers spelen tegen de club waarvan ze hun salaris ontvangen? De discussie laaide weer op omdat Ajaxhuurling Mickey van der Hart onder de bal doortrapte, waardoor Ajax met 2-1 won van Go Ahead Eagles.

De discussie is niet nieuw. Ajacieden zullen zich Jan Vertonghen in het shirt van RKC nog wel herinneren. Hij speelde in 2007 – toen hij door Ajax verhuurd was aan de club uit Wolluk – de wedstrijd van zijn leven. De Belg scoorde zelfs in de wedstrijd die in 2-2 eindigde, Ajax liep enkele weken later op één doelpunt de titel mis.

Drie jaar later hadden in de uitwedstrijd tegen Willem II twee door Ajax verhuurde spelers juist niet hun beste dag. Ajax zat weer in een spannende titelstrijd. Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden leken geen zin te hebben in een Vertonghenscenario en raakten werkelijk geen bal goed.

En nu laait de discussie dus weer op door het polletje van Van der Hart. Niet dat hij veel kon doen aan het tegendoelpunt, het was vooral domme pech. Toch is het een interessante discussie.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17008