Opstelling voor Legia wordt puzzel, Veltman twijfelgeval

Bron: www.ajaxlife.nl

Veltman moest zich al snel laten wisselen.© Pro Shots

Schakelen we weer even over naar Medisch Centrum Ajax. Want er zijn een hoop spelers die ziek, zwak of misselijk zijn, dan wel opstijvende spieren hebben. Dat is lastig op het moment dat Ajax ongeveer miljoenmiljard keer speelt in een twee weken tijd.

Laten we beginnen met het grootste twijfelgeval voor de wedstrijd van donderdag tegen Legia Warschau: Joël Veltman. Hij leek weer terug, zou vandaag tegen FC Twente een helft tot zestig minuten spelen. Toen ging het mis. Hij voelde de boel opstijven na zo’n 25 minuten en liet zich wisselen.

“Het schoot er niet in, ik kon nog wel een sprintje trekken, maar niet vol,” vertelt Veltman in gesprek met Ajax Life. “Vorig seizoen had ik waarschijnlijk doorgespeeld, nu ging ik er uit voorzorg uit.”

Daar was zijn trainer blij mee. “Ik ben blij dat-ie gewoon eerlijk is geweest tegen zichzelf en z’n teamgenoten,” aldus Frank de Boer tegen de verzamelde pers. “We moeten afwachten hoe zijn spier reageert op deze situatie. Misschien gaat hij het halen, misschien niet.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17037