Danny Blind: “Hiërarchie in selectie van Ajax is weg”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Danny Blind is nu assistent-trainer van het Nederlands elftal. Bij Ajax was hij actief als speler, directeur spelersbeleid, trainer A1, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, technisch directeur en assistent-trainer en hij weet uit ervaring, de vele fouten die hij gemaakt heeft op de transfermarkt, dat de selectie van Ajax niet in balans is.

“Ik heb tegen Søren Lerby en met Jan Wouters gespeeld. Die bleven coachen en zeiken, ook al speelden ze slecht. Natuurlijk blijft dat moeilijk als je nog maar 25 bent”, zegt hij tegen De Gelderlander over de situatie van zijn eigen zoon Daley Blind bij Oranje. In de eredivisie is het nog extremer volgens Blind die de clubkleuren van Ajax verdedigde in 372 competitiewedstrijden. “Dat is ook het probleem in de Eredivisie. Ik zat bij Ajax-FC Twente en dan heb je het dus over jonge jongens als Daley Sinkgraven en Riechedly Bazoer. Bij Twente liepen ook allemaal piepjonge spelers rond. De hiërarchie in de selectie is weg, terwijl dat een wezenlijk punt is in het voetbal.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/03/24/danny-blind-hierarchie-in-selectie-van-ajax-is-weg/