Cerny ook mee naar Oostenrijk, echte spits ontbreekt

Bron: www.ajaxlife.nl

Cerny krijgt een kans om zich in de kijker te spelen.© Pro Shots

Het was al bekend dat Donny van de Beek en Mauro Savastano mee mogen in het vliegtuig naar Oostenrijk, maar nu blijkt dat er ook voor Vaclav Cerny een ticket is geboekt. Vanwege vakanties werkt Ajax het trainingskamp dan weer wel af zonder ‘echte’ spits.

Waar Abdelhak Nouri met Oranje onder 19 een EK gaat spelen, besluit Ajax om Van de Beek en Savastano een deel van de voorbereiding met het eerste elftal te laten meedraaien. Ook Jairo Riedewald geeft Ajax voorrang boven de nationale ploeg.

De Ajaxselectie reist maandag af naar Neustift, waar opnieuw de tenten worden opgeslagen. Het wordt voor Van de Beek de tweede keer dat hij met het eerste elftal naar het buitenland mag, voor Cerny (17) en Savastano (18) betekent is dit hun eerste trainingskamp.

Van de Beek is, zoals we allemaal weten, een middenvelder, Cerny is een buitenspeler en Savastano speelt als linksback. De internationals die (nog) bij Ajax onder contract staan, zijn niet van de partij in Oostenrijk en worden pas een week later terug verwacht van hun vakantie.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17731