Belek dag 1: Debuteren in een rondo

Bron: www.ajaxlife.nl

Niets komt tussen Dolberg en de bal. © Pro Shots

Kasper Dolberg trainde maandagavond voor het eerst met de A-selectie mee. De Deense aanvaller kwam als laatste uit de spelersbus om vervolgens als eerste in het midden van de rondo plaats te nemen.

Als de training er na ruim anderhalf uur op zit, informeert Jasper Cillessen in welke taal het Deense talent zijn eerste interview straks aan het eigen clubkanaal gaat geven. Engels lijkt de voorkeur te genieten. Cillessen knikt instemmend en zegt terloops dat het Nederlands daarna wel komt.

Hoewel de eerste training tot vier keer toe werd onderbroken – de lichtinstallatie viel uit door kortsluiting – kregen de aanwezige toeschouwers op het veld van het vijfsterrenresort Cornelia Diamond een behoorlijke eerste indruk van de aanvaller die mogelijk de toekomstige spits van het eerste elftal kan worden.

Dolberg sprak tijdens zijn debuut voornamelijk met zijn voeten. In de rondo toonde hij voetbalintelligentie door een bal slim te laten lopen, waarmee hij Jairo Riedewald op het verkeerde been zette. Dat snelle inzicht toverde een eerste grijns van tevredenheid op de gezichten van de staf.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18970