[Verslag] Ajax wint makkelijk van Excelsior; leuk debuut Muric

Ajax begon tegen Excelsior niet erg sterk. Het eerste kwartier kreeg Ajax 2 kleine kansjes door een schot van Gudelj en Milik profiteerde bijna van een fout van de doelman van de Rotterdammers.

Het duurde tot de 30-ste minuut voordat Ajax weer twee kansen kon noteren. Deze kansen waren al groter. El Ghazi schoot na slecht uitverdedigen hard in maar miste het doel op enkele decimeters, net als Bazoer ietsjes later. Ajax noteerde pas de eerste corner na een half uur.Ajax werd gevaarlijker en Younes en Klaassen kwamen tot serieuze kopkansen. In de 41-ste minuut was het toch raak via Arek Milik. Hij beloonde een goede individuele actie links van de goal met een prachtige uithaal: 1-0 ruststand. In de tweede helft zou meer gebeuren.