Ajax grijpt koppositie in Eindhoven

Bron: www.ajaxshowtime.com

KOPLOPERS - Ajax heeft zondag een geweldige slag geslagen in Eindhoven. De mannen van Frank de Boer wonnen met 0-2 van PSV en nemen zodoende de eerste plek over van de Noord-Brabanders.

Ajax begon met Lasse Schöne als rechtsbuiten in de beladen topper in Eindhoven. In de strijd om de koppositie begonnen de Amsterdammers voortvarend. Na een mooie vroege voorzet van Joël Veltman, die weer als rechtsback was geposteerd, kopte Arek Milik binnen. Hij scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij: 0-1. 

Het bleek een van de weinige hoogtepunten aan Ajax-zijde in de eerste helft. PSV had de equipe van Frank de Boer veelvuldig onder druk, maar dat resulteerde niet echt in hele grote kansen. Alleen schoten van afstand waren dreigend en Jürgen Locadia was redelijk dichtbij. 

Ajax had, ondanks de hele povere en slordige vertoning, eigenlijk de grootste kans. Ajax counterde via een mooie actie van Amin Younes - hij speelde Santiago Arias door de benen en stuurde Milik diep -, maar de Poolse spits zag zijn poging gekeerd worden door Jeroen Zoet. Het betekende direct het rustsignaal.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95168/ajax-grijpt-koppositie-in-eindhoven