Ajax wint in Heerenveen en herovert koppositie

Bron: www.ajaxlife.nl

Arek Milik was in Heerenveen met twee treffers de grote man.Pro Shots

Ajax heeft in en tegen Heerenveen geen misstap begaan in de titelstrijd. De Amsterdammers wonnen met 2-0 en mogen zich met nog twee competitieduels te gaan opnieuw koploper noemen. Arek Milik was in het Abe Lenstra Stadion de grote man en nam beide treffers voor zijn rekening.

De Boer had zijn basisformatie in Friesland op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Thulani Serero speelde op de plek van Riechedly Bazoer, Lasse Schöne mocht in Friesland vanaf het eerste fluitsignaal beginnen (in plaats van Anwar El Ghazi) en omdat de defensie weer uit vier verdedigers bestond, speelde Mitchell Dijks in plaats van Daley Sinkgraven.

De opdracht in het Abe Lenstra Stadion was na de zege van PSV op Vitesse duidelijk: alleen winst telde. De Amsterdammers hadden het voor rust alleen in het eerste kwartier even lastig met de thuisploeg. Het enige gevaar kwam van het hoofd van Mitchell Te Vrede die met een geplaatste kopbal Jasper Cillessen dwong tot een uiterste duik naar de hoek.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19667