Cassierra: “Ik voel me hier direct al thuis”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Mateo Cassierra speelt inmiddels al zo’n kleine drie weken bij Ajax. Het 19-jarige talent vertelt in gesprek met 1900 Magazine over zijn jeugd in Colombia, Ajax en het acclimatiseren in Nederland.

“Ik voel me hier direct al thuis, moet ik zeggen. Ik ben geweldig opgevangen door de groep. Met Andre Onana en Nemanja Gudelj zijn er twee spelers in de selectie die alles voor mij kunnen vertalen in het Spaans. Dat is handig tijdens de trainingen. Ze zijn heel geduldig met me. Door hen begrijp ik alles beter. Ik denk dat het communiceren steeds beter gaat. Ik ben van plan om eerst Engels te leren en later eventueel nog Nederland. Dat schijnt toch de beste manier te zijn”, vertelt de aanvaller.

Zijn jeugd in Colombia was zwaar. Hij groeide grotendeels op zonder vader. “In Barbacoas was altijd veel geweld. Het leven was moeilijk. ’s Avonds moesten we altijd uitkijken op straat. Dan kon je niet voetballen. Dan moesten we binnen zijn. Je moest altijd op je hoede zijn. Ik ben grotendeels zonder vader opgegroeid. Mijn vader heeft het gezin op mijn zevende verlaten. Daardoor bleef ik achter met mijn moeder, twee zusjes en opa en oma.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/cassierra-voel-me-hier-direct-al-thuis/