Jong Ajax op kop na winst op Fortuna Sittard

Jong Ajax heeft zijn vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op de Toekomst waren de beloften met 2-1 te sterk voor Fortuna Sittard. Abdelhak Nouri en Pelle Clement scoorden namens de Amsterdammers. De ploeg van Marcel Keizer staat door de overwinning op de eerste plek in de Jupiler League.

De Ajacieden begonnen sterk aan de wedstrijd. De bal ging makkelijk van voet tot voet en Fortuna Sittard had weinig in te brengen. Vooral de creatieve middenvelders, waaronder Abdelhak Nouri en Carel Eiting, lieten hun beste spel zien. Dit aantrekkelijke spel werd gelukkig in de eerste helft al beloond. Een aanval over meerdere schijven werd beheerst door Nouri afgerond, waardoor Jong Ajax na twintig minuten op 1-0 stond.

Ook in de tweede helft had Fortuna niets te zeggen. Jong Ajax ging stug door waar het voor rust al mee begonnen was. Opnieuw niet zonder beloning. Na ruim vijftig minuten gespeeld te hebben, scoorde Ajax uit een prachtcounter via Vince Gino Dekker, Frenkie de Jong, Deyovaiso Zeefuik en tot slot gelegenheidsspits Pelle Clement die de bal mooi binnengleedt.