Ajax verslaat Vitesse met 1-0

Ajax versloeg vandaag in eigen huis Vitesse met 1-0 maar om nu te zeggen dat er hoogstaand voetbal gespeeld werd, gaat wat ver. Ajax ging goed van start en creëerde in de openingsfase een aantal kansen. De eerste en tevens de grootste was voor Nemanja Gudelj, die een lange pass knap controleerde en met een technisch hoogstandje doelman van Vitesse tot een knappe redding dwong.

Halverwege de eerste helft kreeg Ajax een vrije trap nadat een speler van Vitesse een terugspeelbal op de keeper gaf. Liesveld oordeelde dat het een bewuste terugspeelbal was en Nemanja Gudelj nam de vrije trap die echter huizenhoog over ging. De verdediging van Ajax liet nogal wat steken vallen maar de Arnhemmers wisten hier geen gebruik van te maken en André Onana had het relatief rustig.

Nick Viergever had geen gelukkige wedstrijd totdat hij een vrije trap van Hakim Ziyech sierlijk duikend inkopte. Hiermee maakte hij zijn tot nu toe matige wedstrijd weer wat goed. Halverwege de tweede helft kreeg Arnold Kruiswijk zijn tweede gele kaart en mocht dus de kleedkamer opzoeken. Toch konden de Ajacieden hierna niet doordrukken om een beter doelsaldo te krijgen.