Ajax wint moeizaam na hectisch kwartier

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht met 3-2 gewonnen. De Amsterdammers hadden weer de handen vol aan de bezoekers, maar een krankzinnig laatste kwartier bood uitkomst. 

Na een prachtige vuurwerkshow van de jarige F-Side trapte Ajax vol vertrouwen af na zeven zeges op rij. Peter Bosz had weer plek ingeruimd voor Hakim Ziyech, wat ten koste ging van Nemanja Gudelj. De creatieve middenvelder kon echter niet meteen zijn stempel drukken, net als heel Ajax. Zoals wel vaker tegen Utrecht was het eerste kwartier moeizaam en was de ploeg zoekende tegen het lastige 4-4-2.

De Domstedelingen waren juist vanaf minuut één bij de les en waren meteen gevaarlijk via Yassin Ayoub met een vlammend schot. Ajax stelde er wat ongevaarlijke pogingen tegenover en hield vooral zijn hart vast als Utrecht eruit kwam. Net op het moment dat Ajax er wat in begon te komen, kwamen de bezoekers op voorsprong. Een weggegeven corner van Nick Viergever werd knap binnen geknikt door Kevin Conboy: 0-1.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/99472/ajax-wint-moeizaam-na-hectisch-kwartier