Ajax laat punten liggen in Alkmaar: 2-2

Ajax heeft vanmiddag niet weten te winnen van AZ. In het AFAS Stadion kwam de ploeg van Peter Bosz in de eerste helft al snel op achterstand maar na rust waren Traore en Klaasen trefzeker. In de slotfase gaven de Ajacieden het alsnog weg en keert men met een punt terug richting Amsterdam.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel!

Ajax begon zeer slordig aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snelle achterstand. Joël Veltman kreeg de bal uit een voorzet verkeerd op zijn voet en daar wist Weghorst wel raad mee. De spits van AZ verschalkte Onana in de draai en zijn schot betekende de 1-0. Niet veel later was het opnieuw Veltman die een hoofdrol speelde bij een aanval van AZ.  Een lage voorzet belandde via de rechtsback echter op de buitenkant van de paal. Ajax kon echter geen vuist maken in de eerste helft en kwam tot één kans in de persoon van Hakim Ziyech maar zijn schot werd door Sergio Rochet echter uit de bovenhoek geplukt.