Roda JC - Ajax: drie dingen die je vooraf moet weten

Bron: www.ajaxlife.nl

De komst van Anelka naar Roda was misschien wel het meest opvallend. © Pro Shots

Er is nogal wat gebeurd bij de aankomende tegenstander van Ajax. Roda JC kreeg een nieuwe mede-eigenaar, niemand minder dan Nicolas Anelka is adviseur en de club trok deze winter negen nieuwe spelers aan. Ajax staat zondag dus een tegenover een onvoorspelbare tegenstander.

Champions League Niets is te gek deze dagen in Kerkrade. Sinds de komst van de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev durft Roda weer omhoog te kijken. De Zwitserse Rus wil naar eigen zeggen zo’n vijftien tot twintig miljoen euro in de club investeren en stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Roda JC moet over vijf jaar naar de Champions League,” zei Korotaev op de persconferentie. "Ik moet voorzichtig zijn, want ik wil niet te veel druk op de ploeg leggen, maar ik ben wel ambitieus."

Het is nog maar zeer de vraag of het vanaf nu echt hosanna wordt bij de huidige nummer zeventien van de eredivisie. Zowel Merab Jordania bij Vitesse als Hui Wang bij ADO spraken niet zo lang geleden dezelfde ambitie uit. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21179