Ajax onder 19 bekert verder in Europa na fraaie zege op Juve

Ontlading bij Ajax onder 19 na de wonderschone openingstreffer van Carel Eiting. © Ajax/ Gerard van Hees

Ajax onder 19 heeft zich na een zwaarbevochten zege op Juventus geplaatst voor de achtste finales van de Uefa Youth League. De ploeg van Aron Winter won op eigen veld voor tweeduizend toeschouwers met 2-0 van de Italiaanse leeftijdsgenoten.

Door Sander Zeldenrijk

Ajax had het aanvankelijk zwaar tegen de zwart-witte brigade uit Turijn. Desondanks kreeg de ploeg via Kaj Sierhuis en Darren Sidoel enkele goede kansen. Aan Italiaanse zijde was aanvoerder Luca Clemenza vijf minuten voor rust dichtbij de openingstreffer, maar hij zag zijn afstandsschot via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiten.

Dat Ajax vlak voor rust alsnog op voorsprong kwam, was te danken aan aanvoerder Carel Eiting die de bal met rechts fraai in de bovenhoek knalde. De controlerende middenvelder beloonde daarmee een goede eerste helft, waarin hij zijn ploeg op de been hield tegen de goed voetballende Italianen.