Voorbeschouwing Willem II – Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax staat aan de start van de laatste speelronde van dit seizoen. Nadat het een finaleplek haalde in de Europa League maakt het nu kans om kampioen te worden. Koploper Feyenoord zal dan moeten verliezen of gelijkspelen, en Ajax zelf zal moeten winnen.

Willem II draait onder Erwin van der Looij een prima seizoen. Het staat op de 12de plek en won dit seizoen al eerder van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Ajax stond toen aan de start van het seizoen en was nog op zoek naar vastigheid. Ajax kwam in de 1ste minuut al met 1-0 voor maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Bij Willem II wordt er nergens meer om gespeeld. Aan de kant van de Tilburgers ontbreken centrale-verdediger Heerkens, oud-Ajacied Koppers, en spits Ogbeche. Zij zijn alle geblesseerd. Eerder deze week liet trainer van der Looij al weten ‘revanche’ te willen nemen na het late verlies uit bij Roda JC. “Het zou fantastisch zijn als we twee keer in een seizoen van Ajax zouden winnen. Dat gaan we zeker proberen.” Willem II kreeg dit seizoen al 41 doelpunten tegen en scoorde er zelf 28. Ajax daarentegen scoorde er al 76 en kreeg er maar 22 tegen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/voorbeschouwing-willem-2-ajax-2/