Marge van twee doelpunten niet voldoende voor Jong Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Het is zeker nog geen crisis, maar Jong Ajax zit wel in een dip. © Pro Shots

De klad zit erin bij de beloften... Jong Ajax raakte de koppositie al kwijt en nu ook de aansluiting. De talenten van De Toekomst bouwden maandag een marge van twee op in Alkmaar, maar gingen alsnog onderuit tegen Jong AZ. Het werd 4-2.

De mannen van Michael Reiziger bouwden een stevige marge op, van twee doelpunten verschil, maar in de veertig resterende minuten ging het mis. De treffers van Noussair Mazraoui en Mateo Cassierra werden ongedaan gemaakt, waarna het in de slotfase van deze toch al slordige wedstrijd compleet fout liep.

Van de laatste vijf wedstrijden won Jong Ajax er slechts twee. De aanwezigheid van spelers als Cassierra en Mitchell Dijks kon niet voorkomen dat een nederlaag werd geleden in het Afas Stadion, tegen een ploeg die klom naar de dertiende positie op de ranglijst.

Een poging tot het opzetten van een slotoffensief bood weinig soelaas. De ruimte die achterin ontstond vanwege de plotselinge drang om te redden wat er te redden viel, bood Jong AZ de gelegenheid om de wedstrijd definitief in zijn voordeel te beslissen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22920