Ajax op knollenveld gelijk tegen Utrecht

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondag duur puntenverlies geleden bij FC Utrecht. Op een veld dat nauwelijks een grasmat was te noemen werd er niet gescoord: 0-0

De Amsterdammers begonnen in een ware knollentuin aan het duel met FC Utrecht. In de Domstad was goed voetballen haast onmogelijk, want de grasmat had meer weg van een steppe dan van een voetbalveld. Dit leverde veel slordigheden aan beide kanten op, met nog meer overtredingen tot gevolg.

Ajax creëerde nauwelijks kansen, al scoorde Klaas-Jan Huntelaar wel. De spits werd echter afgefloten voor buitenspel. Met de brilstand op het scorebord gingen beide teams rusten, al had Utrecht wel met een man minder op het veld moeten staan. Lukas Görtler liep smerig door op Nicolás Tagliafico, maar scheidsrechter Danny Makkelie gaf de aanvaller slechts geel.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet veel anders. Ajax had de bal, Utrecht kwam er door passie en strijd af en toe gevaarlijk uit. De Amsterdamse club was slordig en stichtte alleen gevaar uit afstandspogingen of acties die op het laatste moment gekraakt werden. Tien minuten voor tijd had Ajax een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110219/ajax-op-knollenveld-gelijk-tegen-utrecht