Ajax verzekert zich van 2e plaats na 3-0 winst op AZ

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Eredivisie en daarmee voorronde Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in eigen huis af met een mat AZ: 3-0.

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen maakte Ajax van de gelegenheid gebruik om twee verdedigers uit te zwaaien. De aflopende contracten van Nick Viergever en Mitchell Dijks worden niet verlengd en dus vertrekt het tweetal na dit seizoen. Voor Viergever lonkt een overstap naar PSV, terwijl Dijks zijn loopbaan vervolgt bij het Italiaanse Bologna.

Algemeen directeur Edwin van der Sar wendde zich vervolgens tot het Ajax-publiek en bedankte de fans voor de steun tijdens het afgelopen seizoen. Dat viel echter niet bij iedereen in goede aarde. Voor Ajax stond de laatste thuiswedstrijd in het teken van het veiligstellen van de tweede plaats en daarmee plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Daarvoor volstond een punt tegen een gehavend AZ, dat Wout Weghorst moest missen met een blessure. Ferdi Druijff maakte daardoor zijn basisdebuut.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/04/29/ajax-verzekert-zich-van-2e-plaats-na-3-0-winst-op-az/