Sierhuis: 'Weet niet of Kaj nog AEK-liedje kent'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Voor één speler uit de Ajax-selectie is de Champions League-ontmoeting met AEK Athene een extra speciale. Spits Kaj Sierhuis zag het levenslicht in Griekenland, groeide op in Athene en bezocht als broekie meermaals wedstrijden van de aanstaande opponent. Cock Sierhuis, vader van de goalgetter, legt, net als in Het Verhaal Achter, in gesprek met Ajax Showtime uit hoe dat komt.

Het is 1997 als Cock Sierhuis voor zijn werk verhuist naar Griekenland. De pa van de Ajax-spits is op dat moment verantwoordelijk voor abonneezender Networks Holdings Mediteranean (NetMed), dat Grieks voetbal wil uitzenden op nationale televisie. Het collectieve televisiecontract van voetbalclubs is net verkocht door de nationale voetbalbond en hierdoor worden clubs op zichzelf verantwoordelijk om televisierechten, en dus geld, binnen te halen. Cock gaat met zijn bedrijf in gesprek met de betreffende voetbalclubs, maar de topclubs zijn een probleem. Zij willen meer geld zien, terwijl de kleinere verenigingen allang blij zijn om op televisie te verschijnen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/115392/sierhuis-weet-niet-of-kaj-nog-aek-liedje-kent