Ajax ruim en met speels gemak langs AZ

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondagmiddag ruim en met speels gemak gewonnen van AZ. De Amsterdammers scoorden vijf keer tegen de Alkmaarders en blijven zo in het spoor van PSV. 

De Amsterdammers gingen zondagmiddag voortvarend van start tegen AZ. Ondanks de zware midweekse wedstrijd bij Bayern München was het na twee minuten al raak. Donny van de Beek was het eindstation na een mooi wippertje van Dusan Tadic: 1-0. De doelpuntenmaker bekroonde zo zijn basisplaats, die de speler behield na zijn sterke optreden in de Champions League.

Hetzelfde gold voor Maximilian Wöber, waardoor Daley Blind op het middenveld startte. Kasper Dolberg stond in de spits ten faveure van David Neres, die op de bank begon. Ajax legde in de beginfase AZ haar wil op en kreeg na de goal nog kansen via Dolberg en Nicolás Tagliafico. Laatstgenoemde was met name dichtbij, maar na een lekkere aanval via Hakim Ziyech en Lasse Schöne, redde Marc Bizot, ex-Ajacied, de omhaal van de Argentijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/116014/ajax-ruim-en-met-speels-gemak-langs-az