Dolberg in de punt; Neres op de bank

Bron: www.ajaxshowtime.com

Erik ten Hag heeft ervoor gekozen om Kasper Dolberg zondagmiddag tegen AZ in de punt van de aanval te posteren. Wat verder opvalt, is dat Donny van de Beek op 'tien' blijft staan en dat betekent dat David Neres plaatsneemt op de bank. Ook Frenkie de Jong begint nog als wisselspeler.

In het doel staat, zoals altijd, André Onana. Achterin zijn er met Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico op de back-posities geen verrassingen te melden. Matthijs de Ligt en Max Wöber starten net als tegen Bayern München als centrale verdedigers aan de wedstrijd, wat betekent dat Daley Blind wederom als controlerende middenvelder speelt.

Het middenveld wordt aangevuld met Lasse Schöne in het controlerende blok en Van de Beek dus als meest aanvallende middenvelder. Voorin krijgt Dolberg de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar, terwijl Hakim Ziyech en Dusan Tadic op papier 'gewoon' vanaf de vleugels opereren.

Volledige opstelling Ajax:Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Blind, Ziyech, Dolberg, Tadic.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/116034/dolberg-in-de-punt-neres-op-de-bank